RaboResearch - Economisch Onderzoek

Onze onderzoekers

RaboResearch is het kenniscentrum van Rabobank, en bestaat uit drie teams die zich richten op (1) Nederlandse regionale, sectorale en macro-economie, (2) mondiale macro-economie en financiële markten en (3) Nederlandse voedsel- en agrisector en wereldwijde voedsel- en agrisector. Wij volgen, analyseren en voorspellen nationale en internationale (macro)economische, politieke en financiële ontwikkelingen. Daarbij kijken we niet alleen naar de dag van morgen, maar ook naar economische ontwikkelingen op de (middel-)lange termijn. Dit onderzoek resulteert in beschrijvingen en voorspellingen van scenario's voor economische grootheden.

We vertalen onze analyses in toegepaste kennisproducten die we verspreiden onder klanten zodat zij betere beslissingen kunnen nemen. Op deze site vindt u de nationale en internationale (macro) economische analyses van deze teams.

RaboResearch Nederland richt zich bij uitstek op de Nederlandse woningmarkt, de arbeidsmarkt, de overheidsfinanciën, de financiële sector en demografische en regionaal-economische ontwikkelingen. Samen met de specialisten van sectormanagement volgen we bovendien de ontwikkelingen in alle sectoren van de Nederlandse economie (behalve de voedsel- en agrisectoren). Om de Rabobank als kennisgedreven financiële dienstverlener te positioneren, ondersteunt sectormanagement relatiemanagers en productspecialisten met kennis over sectoren en bedrijven.

RaboResearch Global Economics & Markets analyseert en voorspelt de economische ontwikkelingen in de wereld buiten Nederland en stelt voor relevante landen risicoclassificaties op voor het beheersen van de schaal en concentratie van de landenrisico's die de Rabobank loopt.
RaboResearch Global Economics & Markets voorziet zakelijke klanten van relevante informatie en analyses ter ondersteuning van hun besluitvorming op het gebied van risicobeheer en beleggingen. De volgende onderwerpen komen onder meer aan de orde: macro-economie, rente (Govvies, SSA), valutahandel en bedrijfsobligaties (Financials, Corporates, ABS). De analisten en strategen die dit onderzoek doen, zijn gevestigd in dealing rooms in Utrecht, Londen, Hongkong, New York en Sao Paolo.
Bezoek de GEM Markets-website.

De resultaten van onderzoek komen terug in interne notities en externe studies, columns en artikelen in dag-, opinie- en vakbladen, in- en externe lezingen en gastcolleges. Ook hebben onze economen veelvuldig contact met de pers. Reguliere publicaties zijn onder meer het Economisch Kwartaalbericht, de Visie op het komend jaar, het Kwartaalbericht Woningmarkt, Conjunctuurbeelden en Regioscans.