RaboResearch - Economisch Onderzoek

Voor de Rabobank staat het belang van de klant –uw belang– te allen tijde centraal. Dat betekent dat wij financiële diensten, -producten én oplossingen bieden, die voor u waardevol zijn en aansluiten bij uw situatie. Gebaseerd op integriteit en wederzijds respect.

Integriteit en respect: voorwaarden voor het handelen van de Rabobank

1. De Rabobank is gebonden aan de Wet bescherming persoonsgegevens. Zij onderschrijft de Gedragscode Verwerking Persoonsgegevens Financiële Instellingen, die is opgesteld door de Nederlandse Vereniging van Banken en het Verbond van Verzekeraars. Deze gedragscode is een uitwerking van de wettelijke bescherming van de omgang met persoonsgegevens van klanten. Een exemplaar van de gedragscode kunt u aanvragen bij het onderdeel van de Rabobank waar u klant bent.

2. De door u verstrekte persoonsgegevens gebruikt de Rabobank om u zo goed mogelijk te kunnen adviseren over haar producten en diensten. Uw persoonsgegevens zijn beschikbaar voor alle onderdelen van de Rabobank, zodat steeds een zo afgewogen en evenwichtig mogelijk advies of dienst geleverd kan worden. Daarbij blijven onverkort de interne en wettelijke spelregels voor de uitwisseling van persoonsgegevens van toepassing. Daarnaast worden deze gegevens gebruikt voor het voorkomen, detecteren en bestrijden van fraude en witwassen. Als u geen informatie over diensten en producten wilt ontvangen, dan kunt u dat kenbaar maken bij het onderdeel van de Rabobank waar u klant bent.

3. Bij de verwerking van uw persoonsgegevens gaat de Rabobank zorgvuldig te werk. Zij gebruikt alleen die gegevens die nodig zijn voor een optimale dienstverlening. Voor zover dat niet voortvloeit uit de wet of uit verplichtingen die de Rabobank jegens u is aangegaan, worden zonder uw toestemming geen persoonsgegevens aan derden verstrekt.

4. Waar het gaat om verzekeringen, verwerken bepaalde onderdelen van de Rabobank ook medische persoonsgegevens. Verwerking daarvan vindt plaats onder verantwoordelijkheid van medisch adviseurs. Medisch adviseurs beoordelen vragen op het gebied van acceptatie en uitkering van bijvoorbeeld levens- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Een medisch adviseur is uit hoofde van zijn beroepsgeheim gebonden aan geheimhoudingsplicht.

5. U heeft de mogelijkheid om aan het onderdeel van de Rabobank waar u klant bent te vragen welke gegevens deze van u verwerkt en, bij eventuele onjuistheden, te laten corrigeren. Een overzicht van uw gegevens kunt u schriftelijk aanvragen bij het onderdeel van de Rabobank waar u klant bent.

6. De belangrijkste onderdelen van de Rabobank in het kader van dit Privacy Statement zijn:

  • De lokale Rabobanken
  • Rabobank (handelsnaam van de Coöperatieve Rabobank U.A.)
  • Rabohypotheekbank N.V.
  • Rabo Groen Bank B.V.
  • Rabo Financieringsmaatschappij B.V.
  • Rabo Herverzekeringsmaatschappij N.V.
  • Rabo Vastgoedgroep (waaronder Rabo Bouwfonds Holding N.V., Bouwfonds Investment Management B.V., Bouwfonds Property Development B.V., Rabo Eigen Steen Holding B.V. en FGH Bank N.V.)
  • Dochters van lokale Rabobanken, waaronder makelaarskantoren en assurantietussenpersonen
  • De Lage Landen International B.V.
  • Schretlen & Co. N.V.
  • Obvion N.V.
  • Orbay B.V.

 

Cookies

Onze relatie met u staat bij de Rabobank voorop. Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Hierdoor werken bepaalde functionaliteiten op deze website beter en zult u meer gebruiksgemak ervaren.

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine, eenvoudige tekstbestanden die wij op uw computer, tablet of mobiele telefoon plaatsen als u onze website bezoekt. Deze cookies houden informatie bij over uw websitebezoek. Bij uw volgende bezoek met hetzelfde apparaat wordt de informatie in dit tekstbestand geraadpleegd, zodat de website uw apparaat kan herkennen.

Welke cookies worden onderscheiden?

  • Cookies die deze website plaatst om handelingen van de bezoeker op de site te onthouden. Het gaat om de volgende cookies: ASP.NET_SessionId en cookies met als namen de paden van URL’s van publicaties waar de bezoeker feedback op heeft gegeven.
  • Cookies die Google Analytics via deze website plaatst om het bezoek van de website te meten, zodat we deze verder kunnen optimaliseren. Het gaat om de volgende cookies: __utma, __utmb, __utmc en __utmz.
  • Cookies die third-party website YouTube (onderdeel van Google) direct kan plaatsen, doordat we YouTube-video’s in onze site embedden. Deze cookies worden pas gezet nadat de gebruiker op een video klikt. Zie voor meer informatie de hieronder vermelde links.

Veilig en vertrouwelijk

De cookies van deze site bevatten geen persoonlijke informatie die anderen kunnen lezen en begrijpen.

Google Analytics is zodanig ingesteld dat geen specifieke IP-adressen worden doorgegeven. Tevens is bij Google het amendement gegevensverwerking afgesloten, waardoor Google zich voor wat betreft statistieken van deze website conformeert aan de Europese Databeschermingsrichtlijn. Ook is in Google ingesteld dat de Analytics-gegevens van deze site niet worden gedeeld met Google.

YouTube is zodanig ingesteld dat geen cookies worden gezet alvorens de gebruiker een video op deze site heeft aangeklikt.

Bekijk het cookie- en privacybeleid dat Google voor Google Analytics en YouTube hanteert op: https://www.google.nl/intl/nl/policies/technologies/cookies/
en:
http://www.google.nl/intl/nl/policies/privacy/

Hoe cookies te verwijderen of uit te schakelen?

Als u geen cookies wilt ontvangen, dan kunt u de instellingen in uw browser aanpassen, zodat u een melding krijgt als er cookies binnenkomen. Ook kunt u cookies volledig weigeren en cookies die al op uw apparaat zijn geplaatst, weer verwijderen. Kijk in de helpsectie van uw webbrowser voor specifieke instructies. Sommige onderdelen van onze site zouden niet goed kunnen werken als u bepaalde cookies weigert of cookies volledig uitschakelt.