RaboResearch - Economisch Onderzoek

RaboResearch - Economisch Onderzoek biedt real-time attenderingen op nieuwe publicaties aan door middel van RSS-feeds. Gemak in instellen en gebruik, en functionaliteiten verschillen per webdienst/programma. Hieronder staan achtereenvolgens instructies voor de webdiensten Blogtrottr en Inoreader én het programma Outlook.

 

Blogtrottr

Indien u uitsluitend per email attenderingen wilt ontvangen van alle publicaties (NL+EN) dan adviseren we u Blogtrottr te gebruiken. Een gratis Blogtrottr-account biedt voldoende functionaliteiten.

U stelt het als volgt in:

- Ga naar http://blogtrottr.com/

- Vul onder Getting started in het URL veld 1 van onderstaande URL’s in en vul ernaast uw emailadres in en afhankelijk van uw wensen kiest u voor realtime alerts of minder frequente alerts. Kies vervolgens 'Feed me'.

Voor Nederlandstalige publicaties: https://economie.rabobank.com/rss
Voor Engelstalige publicaties: https://economics.rabobank.com/rss

- Kies vervolgens ‘Subscribe to a new feed’ om ook de andere feed toe te voegen. Wijzig per feed eventueel de begintekst van het onderwerp van iedere email alert (bijvoorbeeld ‘Rabobank Economisch Onderzoek:’; laat {item_title} achteraan in principe staan).

Indien gewenst kunt u bij Account settings kiezen voor het ‘mail format’ ‘text-only’. Hiermee worden geen advertenties in mails weergegeven.

Naar wens kunnen d.m.v. het zetten van een vinkje bij 'Filter enabled' de attenderingen worden beperkt tot nieuwe items waarvan de titel of samenvatting een of meer aangegeven woorden bevatten (of juist niet bevatten).

 

Inoreader

Inoreader is weliswaar iets moeilijker om in te stellen dan Blogtrottr, maar wel onze aanbeveling vanwege de mogelijkheden. Met Inoreader kunnen email alerts worden aangemaakt, maar kunnen ook attenderingen d.m.v. de app en website worden verkregen. Email alerts kunnen alleen worden ingesteld met een betaald (Pro) account. Het bekijken van attenderingen via de app of de website kan met een gratis account.

Hierna wordt beschreven hoe u email alerts en popup alerts instelt op uw telefoon.

- Ga naar http://www.inoreader.com/  en maak een account aan. Als u de Inoreader app wilt gebruiken, installeer dan de app op uw telefoon.

- Nadat u een account bij Inoreader heeft aangemaakt, geeft u linksboven in het invoerveld waar ‘Search or subscribe’ staat 1 van de volgende URL’s in:

Voor Nederlandstalige publicaties: https://economie.rabobank.com/rss
Voor Engelstalige publicaties: https://economics.rabobank.com/rss

- Zodra u dit gedaan heeft, verschijnt de optie ‘Add feeds from <ingevoerde url>’. Klik hierop om de URL toe te voegen. Afhankelijk van uw wensen, volgt u erna dezelfde stappen voor de andere RSS-feed.

- Maak voor het eigen gemak een map met de 2 feeds aan. Dit doet u door in het linkervenster van inoreader op het tandwiel naast Subscriptions te klikken en ‘Add folder’ te kiezen. Geef de map bijvoorbeeld de naam ‘Rabobank Economie NL+EN’ en voeg beide feeds gelijk aan de map toe.

- Als u nu op de map klikt en rechtsboven naar ‘Folder settings’ gaat en ‘Create rule’ kiest, dan kunt u een regel aanmaken die alerts per email versturen of die als popup op de mobiele telefoon verschijnen. Geef bij ‘Rule name’ de regel allereerst een naam. Bijvoorbeeld ‘Rabobank-economie-NL-EN-email’.

- Als u alleen alerts wil op basis van een meer trefwoorden in titel of samenvatting, dan geeft u de trefwoorden op een wijze als hieronder in:

Inoreader rules

- Geef bij Send to email uw eigen emailadres op en geef ernaast aan met welke aanduiding iedere email moet beginnen (in het voorbeeld ‘Rabobank Economisch Onderzoek:’). Kies Save rule om de regel in te stellen.

- Indien u geen emails, maar push berichten op uw telefoon (iOS/Android) wilt ontvangen dan kiest onderaan de actie ‘Push mobile notification’. U kunt emailen en pushberichten op uw telefoon ook allebei instellen.

Merk op dat de webweergave van Inoreader op allerlei manieren kan worden ingesteld. De standaard card-weergave hoeft dus niet te worden aangehouden.

 

Outlook

Een laatste manier om attenderingen te ontvangen is via Microsoft Outlook (computerprogramma). Beperking hierbij is overigens dat attenderingen alleen binnenkomen als Outlook actief is. U kunt deze attenderingen eenvoudig ontvangen door als volgt de volgende urls toe te voegen in Outlook:

- Klik in het linkervenster met de rechtermuisknop ‘RSS-kanalen’, en vervolgens op ‘Nieuwe RSS-feed toevoegen’, geef 1 van onderstaande URL’s in:

Voor Nederlandstalige publicaties: https://economie.rabobank.com/rss
Voor Engelstalige publicaties: https://economics.rabobank.com/rss

Afhankelijk van uw wensen, volgt u erna dezelfde stappen voor de andere feed.

De feeds zijn vervolgens onder het kopje RSS-kanalen beschikbaar en worden ieder uur ververst.

- Desgewenst kan door te gaan naar Bestand, Regels en waarschuwingen beheren, een regel worden toegevoegd waarmee een nieuw item naar een andere map wordt verplaatst (bijvoorbeeld Postvak In), al dan niet na het ingeven van trefwoorden die in de titel moeten voorkomen.