RaboResearch - Economisch Onderzoek

Ryan Fitzmaurice

Senior grondstoffenstrateeg

Ryan heeft een lange carrière in de energie- en grondstoffenmarkten en heeft veel ervaring aan zowel de koop- als de verkoopkant.

Hij begon zijn carrière bij de New York Mercantile Exchange en had het geluk om de pre-elektronische handel op de energiemarkten te ervaren. Toen de elektronische handel op gang kwam, verliet Ryan de beursvloer en vervolgde zijn carrière bij Wells Fargo, waar hij eerst in Amerikaans aardgas handelde voordat hij de handel in ruwe en geraffineerde producten ging beheren. Vervolgens ging Ryan aan de slag aan de koopkant van de markt, eerst als onderzoeksanalist en uiteindelijk als discretionair portefeuillemanager. Hij was in staat om zijn analytische handelsbenadering, programmeervaardigheden en fundamentele marktkennis te benutten om robuuste, voor risico gecorrigeerde, handelsstrategieën te ontwikkelen. Ryan heeft zijn jarenlange handels- en analytische ervaring meegenomen naar de Rabobank, waar hij regelmatig zowel kwantitatief als fundamenteel onderzoek voor energiemarkten publiceert en verantwoordelijk is voor het uitbrengen van de officiële prijsprognoses van de bank.

Publicaties Ryan Fitzmaurice

Economisch commentaar

Gasprijzen gaan door het dak: wat betekent dat voor Nederland?

De aardgasprijzen zijn in een paar maanden tijd met ruim 200 procent gestegen in Europa en met 150 procent in Azië. Als de gasprijzen op het huidige hoge niveau blijven, kunnen we een aanzienlijke stijging van de inflatie verwachten. Wat is de economische impact van de hoge gasprijzen en wat betekent dit voor ons land en de energietransitie?

Special

Gasflation (Engelstalig)

US and European natural gas prices have jumped to multi-year highs; to the extent that comparisons with the 1970’s oil crises are perhaps not as far-fetched as some would think.