RaboResearch - Economisch Onderzoek

Rita Bhageloe-Datadin

Senior-econoom

Rita Bhageloe-Datadin werkt als senior-econoom bij RaboResearch Nederland.

Zij analyseert uiteenlopende onderwerpen die betrekking hebben op de Nederlandse economie.Rita heeft jarenlange ervaring op het gebied van economisch onderzoek. Zij heeft Algemene Economie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarna heeft ze als econoom en (beleggings-)strateeg gewerkt bij de Generale/Fortis bank en Aegon Asset Management. Vervolgens is zij een aantal jaren als econoom, (statistisch) onderzoeker en redacteur economie werkzaam geweest bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Publicaties Rita Bhageloe-Datadin

Economisch commentaar Engelstalige versie

Komt het volgende kabinet met een klimaatwet?

Of er een klimaatwet komt, hangt af van het volgende kabinet. Volgens de huidige peilingen zijn de meeste mogelijke coalities tegen. In de virtuele Tweede Kamer is er echter een meerderheid voor een klimaatwet. Het blijft dus spannend tot 15 maart.

Conjunctuurbeeld Engelstalige versie

De Nederlandse economie komt goed op stoom

De Nederlandse economie zit in een fase van herstel. De economische groei wordt breed gedragen, waarbij de export zich niets lijkt aan te trekken van de internationale onzekerheden. In het binnenland blijft de consumptie van huishoudens bijdragen aan de groei.