RaboResearch - Economisch Onderzoek

Rita Bhageloe-Datadin

Senior-econoom

Rita Bhageloe werkte als senior-econoom/landenanalist bij RaboResearch Global Economics & Markets.

Tot haar aandachtsgebied behoorden de economische en politieke ontwikkelingen in Zuid-Azië en Sub- Sahara-Afrika. Hiervoor was Rita werkzaam als senior-econoom bij RaboResearch Nederland.

Rita had jarenlange ervaring op het gebied van economisch onderzoek en (beleggings-)strategie. Zij heeft Algemene Economie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en gewerkt voor de Generale/Fortis bank, Aegon Asset Management en Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Publicaties Rita Bhageloe-Datadin

Economisch commentaar

De twee gezichten van de arbeidsmarkt

Steeds meer werkgevers staan te springen om personeel. Tegelijkertijd wil een grote groep mensen juist dolgraag aan de slag. De aantrekkende arbeidsmarkt is dus goed nieuws, vooral voor degenen die op het voorste puntje van de reservebank zitten.

Themabericht

Arbeidsschaarste – krapte op komst in veel Nederlandse sectoren

De vraag naar arbeid houdt volgend jaar naar verwachting aan en leidt voor een groot aantal sectoren tot krapte. Werkgevers die moeite hebben personeel te vinden doen er goed aan om met een brede blik te kijken naar het beschikbare arbeidspotentieel.

Economisch commentaar Engelstalige versie

Komt het volgende kabinet met een klimaatwet?

Of er een klimaatwet komt, hangt af van het volgende kabinet. Volgens de huidige peilingen zijn de meeste mogelijke coalities tegen. In de virtuele Tweede Kamer is er echter een meerderheid voor een klimaatwet. Het blijft dus spannend tot 15 maart.