RaboResearch - Economisch Onderzoek

Menno Middeldorp

Hoofd RaboResearch Nederland en Hoofdeconoom Nederland

Menno Middeldorp is Hoofd RaboResearch Nederland en Hoofdeconoom Nederland.

Hij is leider van het team dat alle aspecten van de Nederlandse economie analyseert, met specialisten in macro-economie, de huizenmarkt, sectoren, regio’s en duurzaamheid.

Menno heeft twintig jaar ervaring op het gebied van economie en financiële markten. Voor zijn huidige rol was hij beleggingsstrateeg bij APG, de vermogensbeheerder van pensioenfonds ABP. Daarvoor werkte hij bij de Bank of England, de Federal Reserve Bank of New York en de Hong Kong Monetary Authority. Eerder in zijn carrière had Menno ook al verschillende functies bij Rabobank, waaronder die van senior-econoom Nederland. Menno is aan Universiteit Utrecht gepromoveerd in de economie.

Publicaties Menno Middeldorp

Special

Bedrijvensucces in Nederland - wat we (nog niet) weten

Innovatie, ondernemersklimaat, menselijk kapitaal en management zijn de vier pijlers onder bedrijvensucces. Maar hoe deze factoren het succes van Nederlandse bedrijven verklaren is niet duidelijk; daarom doet Rabobank nu grootschalig onderzoek hiernaar.

Column

De economie van de teleurstelling

Teleurstelling over inkomensgroei leidt tot ontevredenheid in binnen en buitenland. Ook is er teleurstelling op het gebied van pensioenen. Maar teleurstelling is niet een onderwerp waar economen zich vaak mee bezig houden.