RaboResearch - Economisch Onderzoek

Menno Middeldorp

Hoofd RaboResearch Nederland en Hoofdeconoom Nederland

Menno Middeldorp is Hoofd RaboResearch Nederland en Hoofdeconoom Nederland.

Hij is leider van het team dat alle aspecten van de Nederlandse economie analyseert, met specialisten in macro-economie, de huizenmarkt, sectoren, regio’s en duurzaamheid.

Menno heeft twintig jaar ervaring op het gebied van economie en financiële markten. Voor zijn huidige rol was hij beleggingsstrateeg bij APG, de vermogensbeheerder van pensioenfonds ABP. Daarvoor werkte hij bij de Bank of England, de Federal Reserve Bank of New York en de Hong Kong Monetary Authority. Eerder in zijn carrière had Menno ook al verschillende functies bij Rabobank, waaronder die van senior-econoom Nederland. Menno is aan Universiteit Utrecht gepromoveerd in de economie.

Publicaties Menno Middeldorp

Economisch commentaar Engelstalige versie

Begroten zonder regeerakkoord

Zonder nieuw kabinet stonden er dit jaar in de Miljoenennota dit jaar geen ingrijpende veranderingen, maar dit betekent niet dat alles bij het oude blijft. De belangrijkste punten op een rij.

Column

De Nederlandse gevolgen van Amerikaanse toestanden

De perceptie dat de ongelijkheid is toegenomen is overgewaaid uit de VS. Wat Nederland betreft is dit 'fake news', althans voor inkomens- en vermogensongelijkheid, want die zijn hier niet gestegen. Maar dat wil niet zeggen dat de toegenomen ongelijkheid in de VS geen gevolgen heeft voor Nederland.