RaboResearch - Economisch Onderzoek

Maartje Wijffelaars

Econoom

Maartje werkt als econoom bij RaboResearch Global Economics & Markets.

Zij is verantwoordelijk voor de analyse van (politieke en economische) ontwikkelingen in de eurozone als geheel en in de lidstaten Ierland, Portugal, Spanje, ItaliĆ« en Griekenland.

Hiervoor heeft ze gewerkt aan de Universiteit van Antwerpen waar zij onderzoek heeft verricht naar de relatie tussen financiƫle instellingen en overheidsschuld in het eurogebied ten tijde van de crisis. Maartje heeft International Economics and Finance gestudeerd aan Tilburg University.

Publicaties Maartje Wijffelaars

Economisch commentaar

Griekenland krijgt geld, maar nog geen schuldverlichting

Griekenland krijgt 8,6 miljard euro van Europa. Betalingsproblemen op de korte termijn zijn hierdoor van de baan. Europa heeft echter nog niet gespecificeerd hoe ze de Griekse schuld zal verlichten, schuldhoudbaarheid blijft daardoor twijfelachtig.

Economisch Kwartaalbericht

Economische kerngegevens

De meest recente economische voorspellingen voor de Nederlandse en internationale economie en de financiële markten.

Economisch commentaar

Eurozone groeit met 0,5%, Portugal en Spanje trekken de kar

In het eerste kwartaal van 2017 groeide de economie van de eurozone met 0,5% ten opzichte van het voorgaande. Portugal en Spanje trokken de kar, Italië en Griekenland sloten de rij. De groei blijft de komende kwartalen naar verwachting robuust.

Themabericht

Q&A CCCTB: op weg naar een Europese vennootschapsbelasting?

De Europese Commissie heeft voorgesteld om Europese regels voor vennootschapsbelasting in te voeren. In dit Themabericht proberen wij antwoord te geven op de belangrijkste vragen over de inhoud, wenselijkheid en haalbaarheid van de huidige voorstellen voor een Europese vennootschapsbelasting.

Economisch Kwartaalbericht

Economische kerngegevens

De meest recente economische voorspellingen voor de Nederlandse en internationale economie en de financiële markten.