RaboResearch - Economisch Onderzoek

Lisette van de Hei

Econoom

Lisette van de Hei werkt als econoom bij RaboResearch Nederland.

Zij richt zich in haar onderzoek op het snijvlak van de macro-economie en de economische ontwikkelingen in de Nederlandse bedrijfstakken. Lisette studeerde Internationale Economie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en heeft daarna twee jaar bij een lokale Rabobank als Adviseur Bedrijven gewerkt.

Publicaties Lisette van de Hei

Themabericht

Arbeidsschaarste – krapte op komst in veel Nederlandse sectoren

De vraag naar arbeid houdt volgend jaar naar verwachting aan en leidt voor een groot aantal sectoren tot krapte. Werkgevers die moeite hebben personeel te vinden doen er goed aan om met een brede blik te kijken naar het beschikbare arbeidspotentieel.

Economisch commentaar

Nederlandse economie blijft groeien; aantal banen stijgt weer flink

De Nederlandse economie groeide in het derde kwartaal van 2017 met 0,4% ten opzichte van het kwartaal ervoor. De groei is breed gedragen en de werkgelegenheid steeg ook sterk. De economische groei in de eurozone was in het derde kwartaal 0,6%.

Themabericht

Sectorprognoses 2018

We hebben onze macroverwachtingen voor Nederland doorvertaald naar groei in de verschillende sectoren. Door de aanhoudende groei van de export en de consumentenbestedingen zijn de vooruitzichten voor de meeste sectoren gunstig.

Special

Crowdfunding: van grote ‘crowd’ tot besloten marktplaats

Crowdfunding kent vele verschijningsvormen. Ook banken houden zich steeds vaker op één of andere wijze bezig met crowdfunding. Deze Special geeft een overzicht van de verschillende financieringsvormen, spelers, motieven, risico’s en kansen.

Themabericht

De EU en de Nederlandse transportsector: winnaars en verliezers

Op het niveau van de bedrijfstak als geheel heeft de transportsector duidelijk baat gehad bij het feit dat een groep Europese landen zich heeft verenigd in de Europese Unie. Maar voor individuele wegvervoersbedrijven is het soms een ander verhaal.