RaboResearch - Economisch Onderzoek

Lisa Hoving

Econoom

Lisa Hoving werkte als econoom bij RaboResearch Nederland.

Zij hield zich voornamelijk bezig met de Nederlandse woningmarkt. Lisa studeerde Business Economics aan de Universiteit van Amsterdam.

Publicaties Lisa Hoving

Column

Een huis als investering, of om in te wonen?

Een woning kopen is een flinke opgave, maar wat zal er daarna gebeuren? Het gaat nu goed op de woningmarkt, maar mochten de prijzen weer gaan dalen, dan verliezen mijn vriend en ik veel geld. Heeft het eigenlijk wel zin om me hierover zorgen te maken?

Themabericht

Woonlasten na pensionering

Steeds meer ouderen hebben een koopwoning. Zij hebben hun hypotheek vaak (bijna) volledig afgelost en daarom lage hypotheeklasten. Maar toekomstige gepensioneerden hebben waarschijnlijk een grotere hypotheekschuld én een lager pensioen.

Kwartaalbericht Woningmarkt Engelstalige versie

Woningmarkt blijft in stroomversnelling

De Nederlandse woningmarkt blijft groeien. Voor 2017 verwachten wij meer verkopen dan in 2016 en de woningprijs stijgt 5 procent in 2016 en 2017. Belangrijke oorzaken zijn de lage rente, stijgende inkomens en hoog vertrouwen in de koopwoningmarkt.

Economisch commentaar

Woningprijzen blijven stijgen, vrijstaande huizen op achterstand

September was een positieve maand voor de Nederlandse koopwoningmarkt: het vertrouwen blijft hoog en vergeleken met vorig jaar werden opnieuw meer huizen verkocht. De Prijsindex Bestaande Koopwoningen steeg met 5,9 procent ten opzichte van vorig jaar.