RaboResearch - Economisch Onderzoek

Leontine Treur

Senior-econoom

Leontine Treur werkt als senior-econoom bij RaboResearch Nederland.

Leontine houdt zich bezig met economische ontwikkelingen in Nederland in het algemeen, met speciale aandacht voor sectoraal onderzoek en economische thema’s zoals arbeidsmarkt en pensioenen.

Leontine studeerde Algemene Economie en Financiële Economie aan de Vrije Universiteit en het Tinbergen Instituut en was voorheen onder meer werkzaam bij Reed Elsevier.

Publicaties Leontine Treur

Column

Omzien naar lage inkomens

De nieuwe ministersploeg van het kabinet Rutte-IV is aangetreden. Met als motto ‘Omzien naar elkaar en vooruitkijken naar de toekomst’. Maar in hoeverre verbeteren de vooruitzichten voor mensen met een laag inkomen? We leggen het coalitieakkoord langs de meetlat.

Special

Herstelkabinet heeft hoge ambities, maar begint aarzelend

Coalitie zet stappen op belangrijke dossiers zoals klimaat, economisch verdienvermogen, arbeidsmarkt en woningmarkt, maar het tempo had hoger gekund. Een belastinghervorming en een integrale visie op brede welvaart ontbreken.

Column

Arbeidskrapte: meer of slimmer werken?

De vacaturegraad in Nederland is historisch hoog en de werkloosheid ongekend laag. Kunnen we de tekorten oplossen door méér te werken, of moeten we vooral slimmer werken?