RaboResearch - Economisch Onderzoek

Kan Ji

Econoom

Kan Ji werkt als econoom bij RaboResearch Economic Scenarios and Projections.

Kan Ji houdt zich bezig met groeiramingen voor zowel Nederland als de rest van de wereld en werkt tevens mee aan scenarioanalyses in het kader van stresstesten en de IFRS.

Kan werkt sinds maart 2019 als econoom bij RaboResearch. Hiervoor werkte zij als wetenschappelijk medewerker bij het Centraal Planbureau, waar haar onderzoek zich op de interactie tussen de financiële-marktontwikkeling en de macro-economie richtte. Zij is gepromoveerd op het gebied van macro-economie aan Universiteit van Tilburg. Haar academisch onderzoek wordt gepubliceerd in de journals Macroeconomic Dynamics, Journal of Macroeconomics, and Environmental & Resource Economics.

Publicaties Kan Ji

Economisch commentaar

China: Rising tensions (Engelstalig)

The rising tensions between China, the EU, US, UK and Canada could have wide implications, from hurting the chances of ratifying the recent EU China investment deal to effects on the global supply of cotton.

Special

Scenario’s zijn onmisbaar bij voorspellen in crisistijd

Economische voorspellingen in crisistijd zijn nog onzekerder dan normaal. Daarom werken we met scenario-analyses. Voor de huidige crisis hebben wij aannames gemaakt over de lengte en omvang van de lockdown-maatregelen, het monetaire en begrotingsbeleid, de omvang van handelsbelemmeringen en structurele productiviteitseffecten.

Economisch Kwartaalbericht

Economische kerngegevens

De meest recente economische voorspellingen voor de Nederlandse en internationale economie en de financiële markten.