RaboResearch - Economisch Onderzoek

Jurriaan Kalf

Econoom

Jurriaan Kalf is econoom en liaison officer voor verschillende business units.

Hij is verantwoordelijk voor het ophalen van signalen van zakelijke klanten bij de diverse business units en vertaalt deze naar thema’s voor economisch onderzoek. Voor deze rol heeft Jurriaan gewerkt als econoom en landenrisicoanalist van Noord-Amerika, het Midden-Oosten en Azië.

Jurriaan studeerde financiële economie aan de Universiteit Utrecht en liep stage bij de Nederlandsche bank en heeft de BOFEB, het economen-traineeship van het Rijk gedaan.

Publicaties Jurriaan Kalf

Special

Juridisch splitsen of administratief uit elkaar?

Per 1 juli kiezen woningbouwcorporaties op welke manier zij hun sociale DAEB-activiteiten en commerciële niet-DAEB-activiteiten uit elkaar halen. Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende opties?

Economisch commentaar

De Amerikaanse verkiezingen: de wereld kijkt gespannen mee

Nederland en de wereld zijn gebaat bij Clinton als nieuwe Amerikaanse president. Vergeleken met Trump zorgt zij voor minder (geo-)politieke spanningen en voor meer economische stabiliteit in Amerika en de rest van de wereld.

Themabericht

Wat gaan we merken van de volgende Amerikaanse president?

Begrotingsbeleid, handelspolitiek en buitenlandbeleid onder de nieuwe Amerikaanse president zullen het grootste effect op Nederland en Europa hebben. De grootste verschillen tussen Clinton en Trump zitten in hun buitenlandbeleid.