RaboResearch - Economisch Onderzoek

Jurriaan Kalf

Econoom

Jurriaan Kalf was econoom en liaison officer voor verschillende business units.

Hij was verantwoordelijk voor het ophalen van signalen van zakelijke klanten bij de diverse business units en vertaalde deze naar thema’s voor economisch onderzoek. Voor deze rol heeft Jurriaan gewerkt als econoom en landenrisicoanalist van Noord-Amerika, het Midden-Oosten en Azië.

Jurriaan studeerde financiële economie aan de Universiteit Utrecht en liep stage bij de Nederlandsche bank en heeft de BOFEB, het economen-traineeship van het Rijk gedaan.

Publicaties Jurriaan Kalf

Economisch commentaar

Ondernemers: kijk verder dan Noordrijn-Westfalen!

Duitsland blijft een aantrekkelijke exportbestemming, maar Nederlandse bedrijven zijn vooral gericht op Noordrijn-Westfalen, terwijl daarbuiten evengoed interessant kansen liggen

Economisch commentaar

Vier vragen over het klimaatakkoord

Het klimaatakkoord is ambitieus, maar veel plannen wachten nog op nadere uitwerking. Het is daardoor niet duidelijk wat de impact zal zijn voor consumenten, bedrijven en de overheid. Bovendien kan een tekort aan personeel de boel ophouden.

Special

Juridisch splitsen of administratief uit elkaar?

Per 1 juli kiezen woningbouwcorporaties op welke manier zij hun sociale DAEB-activiteiten en commerciële niet-DAEB-activiteiten uit elkaar halen. Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende opties?