RaboResearch - Economisch Onderzoek

Hyung-Ja de Zeeuw

Specialist Energietransitie

Bij RaboResearch richt Hyung zich op de energietransitie. Met name de toepassing van innovaties, zoals milieuvriendelijk waterstof en grootschalige opslag van energie, hebben haar interesse. Daarnaast volgt ze de nutsbedrijven en de netwerken die zij beheren vanwege hun cruciale rol in de energietransitie.

Hiervoor werkte Hyung op de kapitaalmarkt voor bedrijfsobligaties waar zij de utiliteitsbedrijven volgde.

Publicaties Hyung-Ja de Zeeuw

Economisch commentaar

Nederland aan kop in Champions League voor waterstof

De nieuwe coalitieplannen geven een boost aan de Nederlandse waterstofambitie. De introductie van een Klimaat- en transitiefonds maakt de waterstofplannen geloofwaardig en financieel robuust. Met deze ontwikkeling pakt Nederland de koppositie in de Champions League voor waterstof.

Column

Ook de stoomboot van Sinterklaas moet de emissies verminderen

De stoomboot van Sinterklaas valt, net als de zeevaart niet onder het Akkoord van Parijs. Toch is ze verantwoordelijk voor 4 procent van de EU-uitstoot. De Europese Commissie wil de sector daarom een emissiereductiedoel opleggen.

Column

Drie lessen van de gascrisis voor de energietransitie

De gascrisis leert ons het belang van leveringszekerheid, grootschalige opslag en geopolitieke onafhankelijkheid. Laat dat een les zijn voor de energietransitie, zodat we deze fouten niet weer maken.