RaboResearch - Economisch Onderzoek

Frank van Es

Senior-econoom

Frank werkt als senior-econoom bij RaboResearch Nederland.

Frank werkt als senior-econoom bij RaboResearch Nederland. Hij werkt mee aan groeiramingen voor zowel Nederland als de rest van de wereld en draagt bij aan economische scenario-analyses. In de tijd die overblijft verdiept hij zich graag in de Nederlandse economie in het algemeen en het economisch overheidsbeleid in het bijzonder.

Frank heeft economie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en daarna de BoFEB gevolgd bij de Rijksoverheid. Hij heeft gewerkt voor het Ministerie van Economische Zaken, het Centraal Planbureau en het Ministerie van Financiƫn.

Publicaties Frank van Es

Special

De transitie naar een kenniseconomie vergt politieke keuzes

Nederland moet meer in R&D investeren als het zich wil profileren als kenniseconomie. De kennisintensiteit van de economische structuur van een land is niet statisch maar kan op termijn veranderen. Beleidskeuzes spelen hierbij een belangrijke rol.

Economisch commentaar

Verkiezingsuitslag: een liberale economische koers?

Nu de (meeste) stemmen zijn geteld onderzochten wij de belangrijkste overeenkomsten en twistpunten voor de nieuwe coalitie. Voor het volgende kabinet ligt er een grote opgave op het gebied van investeren, wonen, werken, klimaat en belastingstelsel.

Themabericht

Overheid: investeer ons nu uit de crisis

Met gerichte overheidsinvesteringen in Research & Development, onderwijs en infrastructuur is het mogelijk de huidige schade aan de economie teniet te doen en sterker uit de crisis te komen.