RaboResearch - Economisch Onderzoek

Ester Barendregt

Senior-econoom

Ester is senior-econoom bij RaboResearch Global Economics & Markets.

Ervaring: senior econoom bij RaboResearch, senior (beleids-)adviseur bij het ministerie van Financiën, Internationaal Monetair Fonds

Expertise: Mondiale economie, Trump, Europa-scenario’s

Als spreker brengt Ester brengt vijftien jaar ervaring in de wereld van economie en financiën mee naar het podium. De subtiele interactie tussen politiek, beleid en economie fascineert haar. In haar persoonlijke stijl combineert ze een professioneel optreden met een warme persoonlijkheid, en af en toe een knipoog.Zij heeft gewoond en gewerkt in verschillende hoofdsteden alvorens zich in een kleine Brabantse gemeente te vestigen. Ze voelt zich dan ook op haar gemak bij verschillende typen publiek. Voor Ester is een lezing geslaagd als deze leidt tot een betekenisvol gesprek met en tussen klanten.

Hiervoor werkte Ester bij het ministerie van Financiën en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Ze volgde een masteropleiding Internationale Economie aan de Universiteit van Maastricht en studeerde in dat kader ook een jaar aan het Instituut voor Politieke Wetenschappen in Parijs.

Publicaties Ester Barendregt

Special

Trump's executive orders (Engelstalig)

While executive orders allow the President to act unilaterally, the US political system has several checks and balances in place that give the Congress and the courts the power to derail or overturn his decisions. Trade conflicts are the main downside risk of Trump’s executive orders.

Economisch commentaar

Trumps eerste weken – een nieuwe orde(r)?

Trump is zijn termijn gestart met een reeks presidentiële orders die veel stof doet opwaaien. De inzet van presidentiële orders is van alle tijden. De economische impact van Trumps orders verschilt per order en is deels afhankelijk van de steun van het Congres.