RaboResearch - Economisch Onderzoek

Ester Barendregt

Senior-econoom

Ester is senior-econoom en landenrisicospecialist bij RaboResearch Global Economics & Markets.

Haar aandachtsgebieden zijn landenrisicobeleid en landenrisicobeoordeling van financieringsvoorstellen. Ook voert ze mede het secretariaat van de landenlimietencommissie van de Rabobank.

Hiervoor werkte Ester bij het ministerie van Financiën en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Ze volgde een masteropleiding Internationale Economie aan de Universiteit van Maastricht en studeerde in dat kader ook een jaar aan het Instituut voor Politieke Wetenschappen in Parijs.

Publicaties Ester Barendregt

Special

Trump's executive orders (Engelstalig)

While executive orders allow the President to act unilaterally, the US political system has several checks and balances in place that give the Congress and the courts the power to derail or overturn his decisions. Trade conflicts are the main downside risk of Trump’s executive orders.

Economisch commentaar

Trumps eerste weken – een nieuwe orde(r)?

Trump is zijn termijn gestart met een reeks presidentiële orders die veel stof doet opwaaien. De inzet van presidentiële orders is van alle tijden. De economische impact van Trumps orders verschilt per order en is deels afhankelijk van de steun van het Congres.