RaboResearch - Economisch Onderzoek

Enrico Versteegh

Redacteur/trainer Journalistiek schrijven

Enrico Versteegh werkt als redacteur en trainer Journalistiek schrijven bij RaboResearch Nederland.

Hij redigeert Nederlandstalige uitgaven van RaboResearch en schrijft alle economische persberichten van de Rabobank. Ook is hij medeauteur en redacteur van IN2030: Vier vergezichten. Daarnaast geeft hij trainingen Journalistiek schrijven aan onderzoekers. Enrico studeerde journalistiek en werkte hiervoor onder meer als webredacteur bij Rabobank ICT en als redacteur en eindredacteur bij het muzikantenvaktijdschrift Music Maker van Elsevier.

Publicaties Enrico Versteegh

Column

Kunstmatige intelligentie of kunst?

Kunnen robots straks de meeste banen vervullen en de mens als arbeidskracht overbodig maken? De vraag is of we als maatschappij wel gebruik wíllen maken van al die robotdiensten. Wat blijft er over van de koetjes en kalfjes bij de kapper?

Themabericht

ICT-impuls zorgt tot 2020 voor 120 duizend extra banen

In dit Themabericht koppelen we informatie over investeringen in ICT en industriële robots aan het aantal ontslagen en aannames binnen de Nederlandse economie. We concluderen dat een ICT-impuls tot 2020 zorgt voor 120 duizend extra banen.

Column

De toekomst begint nu

De toekomst voorspellen is uiteraard een hachelijke onderneming. Toch wemelt het van de waarzeggers in ons land. En niet alleen op de kermis.

Special

Rabobank-economen bouwen strategie-app

Speciaal voor ondernemers, bestuurders en beleidsmakers heeft Rabobank samen met Appcentric een iPad-app ontwikkeld, om de kwaliteit van ondernemers-beslissingen en managementvaardigheden op weg naar 2030 te toetsen.

Kwartaalbericht Woningmarkt

Kwartaalbericht Woningmarkt

Hoewel de huizenprijzen in 2005 maar liefst 5,4% zijn gestegen, is een gematigd optimisme voor 2006 op zijn plaats. De vooruitzichten zijn weliswaar goed, maar in de eerste kwartalen van dit jaar doen zich ontwikkelingen voor die een krachtige groei van de huizenprijzen kunnen tegengaan.

Themabericht

AWBZ: vier scenario's voor 2012

De vergrijzing dreigt ertoe te leiden dat de zorg in het algemeen en de AWBZ in het bijzonder straks nauwelijks nog te betalen zijn. In de pers verschijnen dan ook regelmatig proefballonnen van de overheid en verschillende adviesorganen om de naderende problemen het hoofd te bieden.