RaboResearch - Economisch Onderzoek

Enrico Versteegh

Redacteur/schrijfcoach/trainer Journalistiek schrijven

Enrico Versteegh werkt als redacteur, schrijfcoach en trainer Journalistiek schrijven bij RaboResearch.

Enrico redigeert Nederlandstalige uitgaven van RaboResearch en schrijft artikelen en de economische persberichten van de Rabobank. Daarnaast is hij schrijfcoach en geeft hij trainingen Journalistiek schrijven aan onderzoekers. Enrico studeerde journalistiek en werkte hiervoor onder meer als webredacteur bij Rabobank ICT en als redacteur en eindredacteur bij het muzikantenvaktijdschrift Music Maker van Elsevier.

Publicaties Enrico Versteegh

Economisch commentaar

Turbulentie op de cryptomarkt

Nagenoeg geen enkele markt is zo volatiel als die van de cryptovaluta zoals Bitcoin. Twee experts geven hun visie en gaan in op de voor- en nadelen.

Column

Kunstmatige intelligentie of kunst?

Kunnen robots straks de meeste banen vervullen en de mens als arbeidskracht overbodig maken? De vraag is of we als maatschappij wel gebruik wíllen maken van al die robotdiensten. Wat blijft er over van de koetjes en kalfjes bij de kapper?

Themabericht

ICT-impuls zorgt tot 2020 voor 120 duizend extra banen

In dit Themabericht koppelen we informatie over investeringen in ICT en industriële robots aan het aantal ontslagen en aannames binnen de Nederlandse economie. We concluderen dat een ICT-impuls tot 2020 zorgt voor 120 duizend extra banen.

Column

De toekomst begint nu

De toekomst voorspellen is uiteraard een hachelijke onderneming. Toch wemelt het van de waarzeggers in ons land. En niet alleen op de kermis.

Special

Rabobank-economen bouwen strategie-app

Speciaal voor ondernemers, bestuurders en beleidsmakers heeft Rabobank samen met Appcentric een iPad-app ontwikkeld, om de kwaliteit van ondernemers-beslissingen en managementvaardigheden op weg naar 2030 te toetsen.

Special Engelstalige versie

Visie op 2012: hoe rekbaar is de wereld?

Samen met onze macroeconomische Visie op 2012 en verder geeft deze themabrochure u een geïntegreerde kijk op de financieel-economische wereld zoals Rabobank die ziet. onze blik is daarbij verrijkt door interviews met ondernemende experts uit het veld waarvan u de verslagen in deze brochure aantreft.

Kwartaalbericht Woningmarkt

Kwartaalbericht Woningmarkt

Hoewel de huizenprijzen in 2005 maar liefst 5,4% zijn gestegen, is een gematigd optimisme voor 2006 op zijn plaats. De vooruitzichten zijn weliswaar goed, maar in de eerste kwartalen van dit jaar doen zich ontwikkelingen voor die een krachtige groei van de huizenprijzen kunnen tegengaan.