RaboResearch - Economisch Onderzoek

Daniël Poolen

Specialist Energietransitie

Daniël Poolen was specialist energietransitie en circulaire economie bij RaboResearch.

Hij richtte zich op ontwikkelingen op het gebied van de groene EU-taxonomie, energietransitie en circulaire economie met een speciale interesse in kunststoffen.

Daniël had een achtergrond in duurzaamheidstechniek en journalistiek.
Hij werkte met (inter-)nationale milieuorganisaties aan het onderwerp plasticvervuiling. De laatste twee jaar werkte hij bij het Koninklijke Instituut van Ingenieurs waar hij projecten rond verschillende onderwerpen op het gebied van duurzaamheid en circulaire economie leidde.
Hij was presentator en journalist voor verschillende duurzame Nederlandse televisieprogramma's bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

Daniël studeerde Industrial Design Engineering met een focus op Duurzame Technologieën voor Productontwikkeling aan de Universiteit Twente.

Publicaties Daniël Poolen

Economisch commentaar

Wat zijn bioplastics?

Verschillende soorten bioplastic kunnen fossiel plastic vervangen. De hoge prijs en gebrekkige consumentenkennis over dit ‘nieuwe’ plastic vormen nog een drempel.

Special

Aarzelend van het aardgas af

De nieuwe verhoudingen in het politieke landschap gaan een stempel op onze energietransitie drukken. Er is géén meerderheid voor één duidelijke vergroeningsstrategie. Het gevolg is dat we aarzelend ’van het gas af’ gaan.

Special

Coronacrisis splijtzwam voor transitie naar een nieuwe economie

Om competitief en relevant te blijven, zullen bedrijven mee moeten in de transitie naar een nieuwe economie; die duurzaam en inclusief is. Met nieuwe data meten we deze nieuwe economie. Wat blijkt? Het Nederlandse bedrijfsleven scoort ‘maar’ net een voldoende; een 5,7. Er moeten dus nog bergen verzet worden.