RaboResearch - Economisch Onderzoek

Daniël Poolen

Duurzaamheidsonderzoeker

Daniël Poolen is een duurzaamheidsonderzoeker voor energietransitie en circulaire economie bij RaboResearch.

Hij richt zich op ontwikkelingen op het gebied van de groene EU-taxonomie, energietransitie en circulaire economie met een speciale interesse in kunststoffen.

Daniël heeft een achtergrond in duurzaamheidstechniek en journalistiek.
Hij heeft met (inter-)nationale milieuorganisaties gewerkt aan het onderwerp plasticvervuiling. De laatste twee jaar werkte hij bij het Koninklijke Instituut van Ingenieurs waar hij projecten rond verschillende onderwerpen op het gebied van duurzaamheid en circulaire economie leidde.
Hij was presentator en journalist voor verschillende duurzame Nederlandse televisieprogramma's bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

Daniël studeerde Industrial Design Engineering met een focus op Duurzame Technologieën voor Productontwikkeling aan de Universiteit Twente.

Publicaties Daniël Poolen

Special

Aarzelend van het aardgas af

De nieuwe verhoudingen in het politieke landschap gaan een stempel op onze energietransitie drukken. Er is géén meerderheid voor één duidelijke vergroeningsstrategie. Het gevolg is dat we aarzelend ’van het gas af’ gaan.

Special

Coronacrisis splijtzwam voor transitie naar een nieuwe economie

Om competitief en relevant te blijven, zullen bedrijven mee moeten in de transitie naar een nieuwe economie; die duurzaam en inclusief is. Met nieuwe data meten we deze nieuwe economie. Wat blijkt? Het Nederlandse bedrijfsleven scoort ‘maar’ net een voldoende; een 5,7. Er moeten dus nog bergen verzet worden.

Themabericht Engelstalige versie

Een introductie van geavanceerde recycling

Er is druk om het probleem van plastic verpakkingsafval aan te pakken. Geavanceerde recycling wordt genoemd als veelbelovende oplossing en kan een aanvulling zijn op bestaande recyclingmethoden, die de overgang naar een circulaire economie versnelt.