RaboResearch - Economisch Onderzoek

Carlijn Prins

Econoom

Carlijn Prins werkt als econoom bij RaboResearch Global Economics & Markets.

Carlijn volgt de economische ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk en de ontwikkelingen rondom Brexit. Ook heeft zij een aantal andere Noord-Europese landen in haar portefeuille, namelijk het Ierland en de Scandinavische niet-eurozone-lidstaten. Daarnaast schrijft ze mee aan periodieke studies en diverse thematische publicaties.

Carlijn werkt sinds maart 2014 bij Economisch Onderzoek van de Rabobank, in het team Internationaal Onderzoek. Ze studeerde Economie en Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. 

Publicaties Carlijn Prins

Special Engelstalige versie

De permanente schade van Brexit

De kosten van een Brexit voor de Nederlandse economie kunnen oplopen tot 35 miljard in 2030, vergeleken met de situatie wanneer de Britten lid waren gebleven van de EU. Dit komt neer op in totaal meer dan 4000 euro per werkende Nederlander.

Themabericht Engelstalige versie

Handel met het VK wordt lastiger en duurder

Wij voorzien twee realistische onderhandelingsuitkomsten tussen het VK en de EU: een bilateraal handelsverdrag of geen verdrag. In beide uitkomsten kunnen Nederlandse bedrijven die zaken doen met het VK te maken krijgen met meer handelsbelemmeringen.